Stories   Om sikkerheden

Om sikkerheden

Er trampoliner farlige?

Trampoliner er ikke farligere end andre fritidsaktiviteter, som for eksempel at cykle eller stå på skateboard. Alt afhænger af, hvordan de anvendes.
 
Det er for eksempel dumt at cykle fire personer på én cykel. Det ville bare være et spørgsmål om tid, før nogen kommer til skade. Det samme gælder trampoliner, som er beregnet til en eller max to personer. 
 
Hop aldrig mere end to personer af gangen!
To personer kan holde øje med hinanden. Er man flere, går det ikke. Sammenstød udgør mere end halvdelen af alle trampolinuheld.

 

Børn under 6 år har ikke en helt udviklet balance endnu, derfor skal de hoppe alene.

 

Trampolinens størrelse har stor betydning. Jo større selve hoppedugen er, jo længere væk er kanten.

 

Det er sket før, at små børn falder ned fra trampolinen, når flere personer hopper samtidigt. Som tilbehør findes der sikkerhedsnet, som sættes op rundt om hele trampolinen.

 

Personer med nakke- eller rygproblemer bør først tale med sin læge eller fysioterapeut, da det kan være anstrengende for nakke og ryg.

 

Brug sund fornuft og lær dit barn, hvad det er. På den måde kommer du til at have det rigtig sjovt med din trampolin i mange år.

 

Lægen har ordet. Læs om, hvordan trampolin påvirker din krop.

 


Hvad du bør vide om kantbeskyttelsen

Antag ikke, at alle kantbeskyttelser er ens. Kantbeskyttelsen og rammen er de dyreste komponenter på en trampolin.

 

Hvor tyk er den? Den burde mindst være 2 cm tyk af stødoptagende skum med lukkede celler.

 

Hvor bred er den? Den skal dække både rammen og fjedrene og sidde ordentligt fast.

 

Hvad er den lavet af? Billige trampoliner indeholder skumgummi med åbne celler. De suger for eksempel regnvand til sig, og det betyder, at de rådner og hurtigt går i stykker.

 

Hvor land tid holder den? Hvis overfladen ikke er UV-beskyttet, klarer den 2 år. Solen ødelægger den og du bliver nød til at købe en ny kantbeskyttelse. Kvaliteten gør en forskel. Billig kantbeskyttelse har normalt letvægtspresenning som overflade. Dette stof er meget dårligt at sy i. Resultatet er, at det går i stykker og kantbeskyttelsen falder fra hinanden.

 


X

Cookie Indstillinger