Købeguide   Almindelige spørgsmål & svar

Almindelige spørgsmål & svar

Behøver man sikkerhedsnet?

Hopper man alene på en rund trampolin, så er det stort set umuligt at ryge af, fordi man hele tiden trækkes ind mod midten. Hopper man 2 eller 3 stykker (vi anbefaler 1 person ad gangen), så øger man markant risikoen for at støde sammen og bringe trampolinen i ubalance.
 
Vores erfaring er også, at mindre børn synes det er lige så sjovt at lege på trampolinen, som det er at hoppe. Man jager hinanden og leger forskellige lege. I så fald bliver sikkerhedsnettet ekstra vigtigt, da risikoen for at ryge af er stor.
 
Sikkerhedsnettet giver også flere muligheder for, hvad man kan lave på trampolinen. Det er blandt andet populært at spille boldspil og at have bolde med, når man hopper. Når man har et sikkerhedsnet monteret, holder det boldene oppe på trampolinen - det bliver ganske enkelt nemmere og mere sikkert med et sikkerhedsnet. 

Skal man have en blød eller hård trampolin?

Trampolinens hårdhed afhænger af, hvordan fjedrene er konstrueret. Har man lange fjedre, får man et blødt og dybt hop, har man kortere og hårdere fjedre får man et hurtigt og mere spændstigt hop.
 
Har man små børn, anbefaler vi en blødere model, fordi lette personer nemmere kan trykke trampolindugen ned på en blød trampolin. En blød model er også passende til voksne personer, som har problemer med knæ og ryg. Har man lidt større børn og i øvrigt ønsker at få spændstigere hop som voksen, så anbefaler vi en hårdere model.

Skal man pakke sin trampolin ned om vinteren?

Vi anbefaler, at man tager de bløde dele (kantbeskyttelse, hoppedug og sikkerhedsnet) og fjedre ned om vinteren. Trampolinrammen og benene kan godt klare at stå ude om vinteren i forhold til rustdannelse. Man kan sammenligne det med havemøbler. De kan godt stå ude om vinteren, men de holder sig pænere på langt sigt ogdet øger livstiden, hvis man stiller dem indendørs i vintermånederne.

Vælger man alligevel at have trampolinen ude året rundt, er det vigtigt, at man er opmærksom på, at der ikke ligger sne på trampolinen. Hvis sneen ligger på trampolinen over en længere periode, kan fjederne blive sløve og miste effekten.

Står trampolinen ude om vinteren, kan en tommelfingeregel være at feje sne af trampolinen, når man fejer sne væk foran hoveddøren.

Hvilken størrelse skal man vælge?

Hoppeegenskaberne påvirkes ikke af størrelsen. Jo større model man vælger, desto mindre er risikoen for sammenstød og uheld, hvis man hopper flere personer samtidigt.

Jeg er tungere/lettere end den optimale brugervægt. Kan jeg stadig hoppe på trampolinen?

Du kan absolut stadig hoppe på trampolinen. Den optimale brugervægt er fastsat som en vejledning fra vores side for at vise, at trampolinens spring har forskellig karakter. Nogle modeller er lidt hårdere, andre lidt blødere. Information om maxbelastning finder du under de respektive produkter.

Behøver man et overtræk og kan det sættes på, selvom man har et sikkerhedsnet monteret?

Overtrækket kan ikke bruges, når man har sikkerhedsnet på. Derfor anbefaler vi kun overtræk til InGround-modeller uden net.

OBS: Overtrækket er ikke til vinteropbevaring!

Min græsplæne hælder svagt, hvad er det bedste at gøre?

Det bedste er at grave lidt ud ved nogle af benene, så trampolinen kommer til at stå mere jævnt. Det er bedre at grave lidt, end at forsøge at klodse trampolinen op med træklodser og lignende.

Jeg kan finde trampoliner i varehuse og byggemarkeder til en meget lavere pris. Hvorfor skal jeg købe en dyrere trampolin hos Hoppeeksperten?

Naturligvis kan man købe en billig trampolin og få ok hoppeglæde i et år eller to. Vil man derimod have en trampolin, som holder længe, har en tyk og sikker kantbeskyttelse, der ikke blæser i stykker samt en holdbar rammekonstruktion, så skal man absolut kigge videre på vores trampoliner.
 
Vi har også reservedelsgaranti, hvilket betyder, at vi kan hjælpe dig med at få fat i de fjedre, skruer, rammedele, etc. som du skal bruge. Det er sjældent en mulighed, når du køber trampolin i de større varehuse og byggemarkeder.

Er trampolinen svær at montere og hvor lang tid tager det?

Nej, trampolinen er ganske let at stille op. Der følger en god samlevejledning med samt det værktøj, som man behøver. Det kan gøres alene, men det er lettere hvis man er to. Regn med cirka en time første gang du monterer selve trampolinen, og cirka lige så lang tid for sikkerhedsnettet.

Behøver man forankringssæt?

Hvis du bor et sted, hvor det ofte blæser meget (eksempelvis nær kysten), så kan et forankringssæt være nyttigt.
OBS: Forankringssættet er ikke en stormgaranti.
Har du andre spørgsmål om trampoliner?

Hvis du ikke finder svaret på lige nøjagtigt dit spørgsmål, kan du altid ringe til os på 36 49 50 00 eller sende en e-mail til info@hoppeeksperten.dk. Vi er her for dig!s